ΟΡΓΑΝΩΣΗΤΟΜΕΙΣ

Tομέας Γλωσσολογίας & Διδακτικής

O Τομέας Γλωσσολογίας και Διδακτικής αναπτύσσει εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο που εγγράφεται στα πεδία της Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας, ιδιαίτερα της Διδακτικής της Γαλλικής ως Ξένης Γλώσσας. Σκοπός του Τομέα είναι η θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των φοιτητριών και των φοιτητών – μελλοντικών καθηγητών γαλλικής γλώσσας – σύμφωνα με τις σύγχρονες επιστημονικές προδιαγραφές και η διαμόρφωση επιστημόνων με πολυπολιτισμική/πολύγλωσση συνείδηση/προσωπικότητα.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα των μελών του Τομέα εστιάζονται στις επιστημονικές περιοχές της θεωρητικής και εφαρμοσμένης γλωσσολογίας, της διδακτικής των γλωσσών-πολιτισμών, της μεθοδολογίας, της κοινωνιογλωσσολογίας, της σημασιολογίας, της λεξικολογίας-λεξικογραφίας και της πραγματολογίας. Το έργο του Τομέα υποστηρίζεται από το Εργαστήριο Διδακτικής των Γλωσσών, το οποίο ιδρύθηκε το 1990 (ΠΔ 45/31.1.1990 - ΦΕΚ 16/13-2-1990 τ. Α΄.) και έχει ως στόχο την κατάρτιση των προ και μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος στη χρήση των τεχνολογιών και των γλωσσικών εφαρμογών, καθώς και την προώθηση της έρευνας στο πεδίο των πολυμεσικών γλωσσικών εφαρμογών.

Διαβάστε περισσότερα: Tομέας Γλωσσολογίας & Διδακτικής

Τομέας Λογοτεχνίας

Ο Τομέας Γαλλικής Λογοτεχνίας, από το 1982 που ιδρύθηκε, προσφέρει μαθήματα Γαλλικής Λογοτεχνίας, Γαλλικού Πολιτισμού, Λογοτεχνικής και Πολιτισμικής θεωρίας  και Συγκριτικής Γραμματολογίας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Η καθηγήτρια κ. Ζωή Σαμαρά, ως πρώτη διευθύντρια του Τομέα, οργάνωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές του,  εισάγοντας μαθήματα θεωρίας της λογοτεχνίας και του θεάτρου. Στην πορεία, ο Τομέας στελεχώθηκε με νέους αξιόλογους επιστήμονες, που ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ενός εμπλουτισμένου προγράμματος σπουδών. Σήμερα απαρτίζεται από επτά διδάσκοντες μέλη ΔΕΠ και δύο Ε.ΔΙ.Π.

Διαβάστε περισσότερα: Τομέας Λογοτεχνίας

Τομέας Μετάφρασης & Μεταφρασεολογίας

Ο Τομέας Μετάφρασης του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ιδρύθηκε το 1993, προκειμένου να θεραπεύσει διδακτικά και ερευνητικά το ραγδαία αναπτυσσόμενο γνωστικό αντικείμενο της Θεωρίας και της Πρακτικής της Μετάφρασης. Η ίδρυση του Τομέα Μετάφρασης κρίθηκε απαραίτητη, με δεδομένη όχι μόνο την ανάπτυξη της μετάφρασης και της σπουδής της σε διεθνές επίπεδο αλλά και την αυξανόμενη ζήτηση για καταρτισμένους μεταφραστές στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα σπουδών του τομέα άρχισε να προσφέρεται κατά το ακαδημαϊκό έτος 1997-98.

Διαβάστε περισσότερα: Τομέας Μετάφρασης & ΜεταφρασεολογίαςΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το ωράριο λειτουργίας των βιβλιοθηκών του Τμήματος.

Χάρτης

Φωτογραφίες

Επισκέψεις

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 77 επισκέπτες και κανένα μέλος

Επικοινωνήστε

(+30) 2310-995176

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.