Τιμητικές διακρίσεις

Τα μέλη και των τριών Τομέων του Τμήματος συμμετέχουν σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, δημοσιεύουν άρθρα σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ  παράλληλα δραστηριοποιούνται και σε σημαντικά ερευνητικά προγράμματα.

Στο πλαίσιο αυτής της ακαδημαϊκής δραστηριότητας, σε αρκετές από τις δράσεις του Τμήματος και σε αρκετά από τα μέλη του, έχουν απονεμηθεί τιμητικές διακρίσεις:


ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

2012: Στο πλαίσιο της δράσης Μάθηση 2.0 plus απονεμήθηκε «ειδική μνεία ενδιαφέροντος και εν δυνάμει προοπτικής» στον ιστότοπο "study4french".
Ο ιστότοπος αναπτύχθηκε από εθελοντική επιστημονική ομάδας των Τμημάτων Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και ΑΠΘ, για την προετοιμασία και στήριξη των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο ειδικό μάθημα «Γαλλική Γλώσσα».
http://study4french.gr/

 

2011-2013: Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών του Τμήματος βραβεύτηκε 2 φορές για οργάνωση και την ποιότητά του από το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης φοιτητών του Α.Π.Θ..
http://frl.web.auth.gr/praktiki

2013: Το Τμήμα Γαλλικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κέρδισε το GRAND PRIX du Concours de la Francophonie 2013 – Catégorie Lycées-Universités με την ταινία μικρού μήκους «Robin des WC». http://vimeo.com/62922611 
ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Ζωή Σαμαρά τιμήθηκε:

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Βασιλική Τοκατλίδου τιμήθηκε:

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Αθανασία Τσατσάκου τιμήθηκε:

Ο Καθηγητής Γιώργος Φρέρης τιμήθηκε:

Η Επίκουρη Καθηγήτρια Τιτίκα Δημητρούλια τιμήθηκε: