ΕΡΕΥΝΑΤιμητικές Διακρίσεις

Τιμητικές διακρίσεις

Τα μέλη και των τριών Τομέων του Τμήματος συμμετέχουν σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, δημοσιεύουν άρθρα σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ  παράλληλα δραστηριοποιούνται και σε σημαντικά ερευνητικά προγράμματα.

Στο πλαίσιο αυτής της ακαδημαϊκής δραστηριότητας, σε αρκετές από τις δράσεις του Τμήματος και σε αρκετά από τα μέλη του, έχουν απονεμηθεί τιμητικές διακρίσεις:

ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

2013


Το Τμήμα Γαλλικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κέρδισε το GRAND PRIX du Concours de la Francophonie 2013 – Catégorie Lycées-Universités με την ταινία μικρού μήκους «Robin des WC». http://vimeo.com/62922611 

  2012


Στο πλαίσιο της δράσης Μάθηση 2.0 plus απονεμήθηκε «ειδική μνεία ενδιαφέροντος και εν δυνάμει προοπτικής» στον ιστότοπο "study4french".
Ο ιστότοπος αναπτύχθηκε από εθελοντική επιστημονική ομάδας των Τμημάτων Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και ΑΠΘ, για την προετοιμασία και στήριξη των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο ειδικό μάθημα «Γαλλική Γλώσσα».
http://study4french.gr/

2011 - 2013


Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών του Τμήματος βραβεύτηκε 2 φορές για οργάνωση και την ποιότητά του από το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης φοιτητών του Α.Π.Θ..
http://frl.web.auth.gr/praktiki

 ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

2018

Η Καθηγήτρια Τιτίκα Δημητρούλια τιμήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας της Γαλλικής Κυβέρνησης με το Παράσημο του Αξιωματικού του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα για την προσφορά της στα Γαλλικά γράμματα.

2012

Η Καθηγήτρια Τιτίκα Δημητρούλια τιμήθηκε από τη Γαλλική Κυβέρνηση με το Παράσημο του Ιππότη του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα για την προσφορά της στα Γαλλικά γράμματα.

2009

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Αθανασία Τσατσάκου (†) τιμήθηκε από τη Γαλλική Κυβέρνηση με το Παράσημο του Ιππότη του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα για την προσφορά της στα Γαλλικά γράμματα.

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Ζωή Σαμαρά αναγορεύτηκε σε Επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

2008 – 2010

Ο αφηπυρετήσας Καθηγητής Γεώργιος Φρέρης διετέλεσε Πρόεδρος της επιστημονικής εταιρείας Société Internationale des Etudes Giralduciennes.

2008

Η Καθηγήτρια Τιτίκα Δημητρούλια τιμήθηκε με το βραβείο λογοτεχνικής μετάφρασης από τα γαλλικά προς τα ελληνικά του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου.

2007

Ο αφηπυρετήσας Καθηγητής Γεώργιος Φρέρης τιμήθηκε από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδας, για την προσφορά του στα ελληνικά γράμματα.

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Βασιλική Τοκατλίδου τιμήθηκε με Τιμητική πλακέτα του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης (District R.I.) για τη δράση της στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

2005

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Βασιλική Τοκατλίδου τιμήθηκε με Τιμητικό Δίπλωμα και Μετάλλιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ως “μία από τους εμπνευστές και πρωτεργάτες της Φοιτητικής Εβδομάδας της περιόδου 1955-1960”.

2003

Ο αφηπυρετήσας Καθηγητής Γεώργιος Φρέρης τιμήθηκε τη Γαλλική Κυβέρνηση με το Παράσημο του Ιππότη του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα για την προσφορά του στα Γαλλικά γράμματα.

2002

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Ζωή Σαμαρά τιμήθηκε με το Βραβείο από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών για το βιβλίο της Τα άδυτα του σημείου.

1995

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Βασιλική Τοκατλίδου τιμήθηκε με Τιμητικό Δίπλωμα και Μετάλλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης για την προσφορά της στη διάδοση της ιδέας της Eνωμένης Eυρώπης.

1994

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Βασιλική Τοκατλίδου τιμήθηκε με το Ευρωπαϊκό Βραβείο «ERASMUS» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη δράση της με σκοπό την προώθηση του προγράμματος κινητικότητας ERASMUS στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

1992

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Ζωή Σαμαρά τιμήθηκε με το Βραβείο Montaigne για την προσφορά της στη μελέτη του έργου του γάλλου φιλοσόφου.

1989

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Βασιλική Τοκατλίδου τιμήθηκε με το Παράσημο του Αξιωματούχου του Τάγματος «Ordre National du Μérite» της Γαλλικής Κυβέρνησης για την προσφορά της στη γαλλική γλώσσα.

1988

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Ζωή Σαμαρά τιμήθηκε με το Ανώτατο Παράσημο Εθνικού Τάγματος της Αξίας που της απένειμε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

1974

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Βασιλική Τοκατλίδου τιμήθηκε με το Παράσημο του Ιππότη του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα  της Γαλλικής Κυβέρνησης, «για την προσφορά της στον γαλλικό πολιτισμό».

 ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το ωράριο λειτουργίας των βιβλιοθηκών του Τμήματος.

Χάρτης

Φωτογραφίες

Επισκέψεις

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 27 επισκέπτες και κανένα μέλος

Επικοινωνήστε

(+30) 2310-995176

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.