ΕΚΔΟΣΕΙΣΠρακτικά Συνεδρίων / Ημερίδων

5η Συνάντηση Ελληνόφωνων Μεταφρασεολόγων

Ο Τομέας Μετάφρασης του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. διοργανώνει την 5η Συνάντηση Ελληνόφωνων Μεταφρασεολόγων στις 21, 22 και 23 Μαΐου 2015.

Η συνάντηση επιδιώκει να συγκεντρώσει ερευνητές που δραστηριοποιούνται στο επιστημονικό πεδίο της μεταφρασεολογίας με σκοπό την προώθηση της έρευνας και την καθιέρωση της μεταφραστικής επιστήμης στον ελληνόφωνο χώρο.

Δείτε τα πρακτικά εδώ http://echo.frl.auth.gr/5th_trad_congress/ 

3η Συνάντηση Ελληνόφωνων Μεταφρασεολόγων

Ο Τομέας Μετάφρασης του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διερμηνείας και Μετάφρασης της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ, διοργανώνει την 3η Συνάντηση Εργασίας Ελληνόφωνων Μεταφρασεολόγων στις 12, 13 και 14 Μαΐου 2011.

Η συνάντηση επιδιώκει να συγκεντρώσει ερευνητές που δραστηριοποιούνται στο επιστημονικό πεδίο της Μεταφρασεολογίας με σκοπό την προώθηση της έρευνας και την καθιέρωση της μεταφραστικής επιστήμης στον ελληνόφωνο χώρο.
 

2008, Ευρωπαϊκό έτος διαπολιτισμικού διαλόγου: συνομιλώντας με τις γλώσσες-πολιτισμούς

«2008, Ευρωπαϊκό Έτος Διαπολιτισμικού Διαλόγου: συνομιλώντας με τις γλώσσες-πολιτισμούς» είναι το θέμα του Διεθνούς Συνεδρίου που διοργάνώσε ο Τομέας Γλωσσολογίας και Διδακτικής της Γλώσσας και το Εργαστήριο Διδακτικής Ζωντανών Γλωσσών του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ., από τις 12 ως και τις 14 Δεκεμβρίου 2008, στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ.

Πρακτικά του Συνεδρίου

 

Διεθνές Συνέδριο Μετάφρασης "Μεταφράζοντας στον 21ο αιώνα: Τάσεις και Προοπτικές"

Διεθνές Συνέδριο Μετάφρασης με τίτλο "Μεταφράζοντας στον 21ο αιώνα: Τάσεις και Προοπτικές"

Οργάνωση: Τομέας Μετάφρασης του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ.

Θεσσαλονίκη, 27 - 29 Σεπτεμβρίου 2002.

4η Συνάντηση Ελληνόφωνων Μεταφρασεολόγων

Με μεγάλη επιτυχία, παρά την αρνητική για τα ελληνικά πανεπιστήμια οικονομική συγκυρία, πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της 4ης Συνάντησης Ελληνόφωνων Μεταφρασεολόγων που διοργανώθηκε στις 23, 24 25 Μάιου 2013, από τον Τομέα Μετάφρασης του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, με θέμα Η Μεταφρασεολογική έρευνα και η μεταφραστική πρακτική στον ελληνόφωνο χώρο. Η 4η Συνάντηση είχε μάλιστα επετειακό χαρακτήρα καθώς εντάχθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των είκοσι χρόνων από την ίδρυση του Τομέα Μετάφρασης.

Περισσότερα...

2η Συνάντηση Ελληνόφωνων Μεταφρασεολόγων

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 7 έως 9 Μάιου 2009, η 2η επιστημονική συνάντηση ελληνόφωνων μεταφρασεολόγων με θέμα «Η Μεταφρασεολογική έρευνα και η μεταφραστική πρακτική στον ελληνόφωνο χώρο» από τον Τομέα Μετάφρασης του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας με τη συνεργασία του Διατμηματικού Προγράμματος Μετάφρασης και Διερμηνείας της Φιλοσοφικής Σχολής.

Περισσότερα...

1η Συνάντηση Νέων Μεταφρασεολόγων

Ο πολλαπλασιασμός των ακαδημαϊκών μονάδων που καλλιεργούν τον επιστημονικό λόγο αναφορικά με τη μετάφραση στην Ελλάδα και διεθνώς είναι ίσως ενδεικτικός της σημασίας που σταδιακά προσλαμβάνει η συγκεκριμένη επιστήμη στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες μέσα σε ένα διεθνοποιημένο περιβάλλον.

Η 1η Συνάντηση Νέων Μεταφρασεολόγων που διοργανώθηκε στο Αριστοτέλειο πανπειστήμιο Θεσσαλονίκης, από 1 έως 3 Νοεμβρίου 2006 από Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Μετάφρασης και Διερμηνείας της Φιλοσοφικής Σχολής σε συνεργασία με τον Τομέα Μετάφρασης και Διαπολιτισμικών Σπουδών του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και τον Τομέα Μετάφρασης του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, με θέμα «Μεταφρασεολογικές Σπουδές και Έρευνα στην Ελλάδα» επιχείρησε ακριβώς να συγκεντρώσει νέους Έλληνες ερευνητές που δραστηριοποιούνται στο επιστημονικό πεδίο της Μετάφρασης-Μεταφρασεολογίας προκειμένου να επιτευχθεί η ανταλλαγή απόψεων αλλά και η χαρτογράφηση της σύγχρονης ερευνητικής δραστηριότητας στον συγκεκριμένο χώρο.

Περισσότερα...ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το ωράριο λειτουργίας των βιβλιοθηκών του Τμήματος.

Χάρτης

Φωτογραφίες

Επισκέψεις

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 58 επισκέπτες και κανένα μέλος

Επικοινωνήστε

(+30) 2310-995176

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.