Επιστημονική διημερίδα στη μνήμη της Αθανασίας Τσατσάκου «Ο γαλλικός και ο ελληνικός υπερρεαλισμός στην ποίηση και στην τέχνη»

«Ο γαλλικός και ο ελληνικός υπερρεαλισμός στην ποίηση και στην τέχνη»Επιστημονική διημερίδα στη μνήμη της Αθανασίας Τσατσάκου

«Ο γαλλικός και ο ελληνικός υπερρεαλισμός στην ποίηση και στην τέχνη»

Διημερίδα για να τιμηθεί η μνήμη της ομότιμης καθηγήτριας του Α.Π.Θ. και τέως αντιπρυτάνεως Αθανασίας Τσατσάκου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκδημία της, διοργανώνει ο Τομέας Λογοτεχνίας, το Εργαστήρι Συγκριτικής Γραμματολογίας του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ. και η «Τέχνη» Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία. Η εκδήλωση πραγματοποιείται και με τη συγχρηματοδότηση της Επιτροπής Ερευνών Α.Π.Θ.

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουνίου (ώρα 18:00-20:00) και την Παρασκευή 5 Ιουνίου (ώρα 10:00-18:00) στο Αμφιθέατρο Ι, στο ισόγειο του κτιρίου ΚΕΔΕΑ του Α.Π.Θ.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, ερευνητές, εκδότες, δημιουργοί και καλλιτέχνες. Οι εισηγήσεις των ομιλητών απευθύνονται τόσο στο ακαδημαϊκό όσο και στο ευρύτερο κοινό της πόλης μας, και θα πραγματοποιηθούν στην ελληνική γλώσσα.

Η εκδήλωση πλαισιώνεται από εικαστικά και μουσικά δρώμενα και προβολή βίντεο που ετοιμάστηκαν ειδικά για τη διημερίδα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για τη χορήγηση βεβαίωσης παρακολούθησης απαιτείται προεγγραφή στην ιστοσελίδα της διημερίδας.

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://diimerida-surrealisme.frl.auth.gr/

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το ωράριο λειτουργίας των βιβλιοθηκών του Τμήματος.

Χάρτης

Φωτογραφίες

Επισκέψεις

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 199 επισκέπτες και κανένα μέλος

Επικοινωνήστε

(+30) 2310-995176

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.