ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη των μελών της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων του Α.Π.Θ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις των άρθρων 218 και 471 του ν. 4957/2022 (Α΄ 141) «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των Α.Ε.Ι. με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις».
  2. Τις διατάξεις των άρθρων 75 έως 83 του ν.4727/2020 (ΦΕΚ 184/τ.Α΄/23-09-2020) «Ψηφιακή Διακυβέρνηση (Ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2102 και της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1024) - Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (Ενσωμάτωση στο Ελληνικό Δίκαιο της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1972) και άλλες διατάξεις».
  3. Τις διατάξεις του ν. 4624/2019 (ΦΕΚ 137/τ.Α΄/29-08-2019) «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/680 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 και άλλες διατάξεις».
  4. Την αριθμ. 26770/24-11-2023 διαπιστωτική πράξη του Πρύτανη, περί συγκρότησης του Συμβουλίου Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΦΕΚ 1287/τ.Υ.Ο.Δ.Δ./29-11-2023).
  5. Την αριθμ. 43153/08-02-2024 διαπιστωτική πράξη του ασκούντος καθήκοντα Πρύτανη, περί εκλογής του Χαράλαμπου Φείδα του Νικολάου, Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών, ως Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΦΕΚ 100/τ.Υ.Ο.Δ.Δ./08-02-2024).
  6. Την απόφαση της συνεδρίασης της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (συνεδρίαση με αριθμό 3009/20-11-2019), με την οποία συγκροτήθηκε η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Α.Π.Θ.
  7. Την απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης (συνεδρίαση με αριθμό 12/4-4-2024) με θέμα «Έγκριση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συγκρότηση της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων βάσει του ν.4957/2022 άρθρο 218» με την οποία εγκρίθηκε το περιεχόμενο της παρούσας Πρόσκλησης.

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ
Τις ενδιαφερόμενες και τους ενδιαφερόμενους, μέλη Δ.Ε.Π., Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π., Ε.Τ.Ε.Π., Διοικητικούς Υπαλλήλους καθώς και τους/τις Προπτυχιακούς Φοιτητές/τριες, Μεταπτυχιακούς Φοιτητές/τριες και τους/τις Υποψήφιους Διδάκτορες/Διδακτόρισσες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που επιθυμούν τον ορισμό τους ως μέλη της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων του Ιδρύματος, να υποβάλουν έως την 26η Απριλίου 2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (μέσω ιδρυματικών λογαριασμών):

  • Αίτηση υποψηφιότητας και
  • Βιογραφικό σημείωμα (έως 1000 λέξεις) από το οποίο να προκύπτει το έργο και γενικότερα η συνεισφορά του/ης υποψήφιου/ας στα πεδία της ισότητας των φύλων και της καταπολέμησης των ανισοτήτων και των διακρίσεων (δηλαδή να υπάρχει τεκμηρίωση της συνάφειας του συνολικού έργου με το αντικείμενο της Επιτροπής).

Οι υποψηφιότητες αξιολογούνται από τριμελή επιτροπή που συγκροτείται από τη Σύγκλητο. Τα μέλη της Επιτροπής συντάσσουν πίνακα κατάταξης και τον υποβάλλουν ως εισήγηση στη Σύγκλητο. Η Σύγκλητος, κατά την επιλογή των μελών της Επιτροπής, λαμβάνει υπόψη το έργο και γενικότερα την συνεισφορά των υποψηφίων στα πεδία της ισότητας των φύλων και της καταπολέμησης των κάθε είδους διακρίσεων και παρενοχλητικής συμπεριφοράς.

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων λειτουργεί, με τριετή θητεία, ως συμβουλευτικό όργανο του Ιδρύματος και των οργάνων διοίκησής του, είναι εννεαμελής και αποτελείται από έξι (6) μέλη Δ.Ε.Π., ένα (1) μέλος ΕΕΠ ή ΕΔΙΠ ή ΕΤΕΠ, έναν/μία (1) διοικητικό/ή υπάλληλο και έναν/ μία (1) φοιτητή/τρια.

Σύμφωνα με το άρθρο 218 του ν. 4957/2022, η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων έχει τις εξής αρμοδιότητες:

  1. εκπονεί σχέδια δράσης για την προώθηση και διασφάλιση της ουσιαστικής ισότητας και της καταπολέμησης των διακρίσεων στις εκπαιδευτικές, ερευνητικές και διοικητικές διαδικασίες του ιδρύματος και καταρτίζει ετήσια έκθεση, την οποία υποβάλλει στη Σύγκλητο και στο Συμβούλιο Διοίκησης,
  2. εισηγείται στα αρμόδια όργανα μέτρα για την προώθηση της ισότητας και την καταπολέμηση των διακρίσεων, την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης και κάθε είδους παρενοχλητικής συμπεριφοράς,
  3. παρακολουθεί και αξιολογεί την πορεία υλοποίησης των ανωτέρω μέτρων και των αποτελεσμάτων τους και εισηγείται την τροποποίηση, αναθεώρηση ή συμπλήρωσή τους,
  4. παρέχει ενημέρωση και επιμόρφωση στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας σε θέματα σχετικά με την ισότητα των φύλων, των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και την καταπολέμηση κάθε είδους διακρίσεων, την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης και κάθε είδους παρενοχλητικής συμπεριφοράς,
  5. προωθεί την εκπόνηση προγραμμάτων σπουδών και τη διενέργεια σεμιναρίων και διαλέξεων που εστιάζουν στη μελέτη του φύλου, των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, της καταπολέμησης των διακρίσεων και την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης και κάθε είδους παρενοχλητικής συμπεριφοράς,
    στ) προωθεί την εκπόνηση μελετών και ερευνών σχετικά με θέματα που σχετίζονται με το πεδίο της αρμοδιότητάς της,
  6. καταγράφει τις αναφορές και καταγγελίες για περιστατικά διακριτικής μεταχείρισης και σεξουαλικής παρενόχλησης ή παρενόχλησης λόγω φύλου και τις διαβιβάζει στα αρμόδια όργανα,
  7. παρέχει συνδρομή προς θύματα διακρίσεων, σεξουαλικής παρενόχλησης και παρενοχλητικής συμπεριφοράς, όταν καταγγέλλουν διακριτική μεταχείριση ή παρενόχληση.

Για την διεξαγωγή της προβλεπόμενης αξιολόγησης στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής και ορισμού των μελών του οικείου συμβουλευτικού οργάνου (Επιτροπής Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων), είναι αναγκαία η συλλογή και επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των υποψηφίων. Κατά τις παραπάνω πράξεις επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, το Α.Π.Θ. επιτελεί ρόλο Υπευθύνου Επεξεργασίας. Σκοπός της εν θέματι επεξεργασίας είναι η αξιολόγηση και η σύνταξη πίνακα κατάταξης των υποψηφιοτήτων και η σχετική εισήγηση στην Σύγκλητο. Η Σύγκλητος αποφασίζει για την επιλογή των μελών της εννεαμελούς Επιτροπής Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων του Α.Π.Θ. σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 218 του ν.4957/2022 και τις λοιπές σχετικές διατάξεις. Νόμιμη βάση της επεξεργασίας είναι η εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον (άρθρο 6 παρ.1ε’ ΓΚΠΔ).

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγονται είναι αυτά που περιγράφονται ανωτέρω, ήτοι οι προσωπικές πληροφορίες που καταχωρούνται στην αίτηση υποψηφιότητας και το βιογραφικό σημείωμα των υποψηφίων.

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των υποψηφίων, που συλλέγονται μεμονωμένα ή ως αρχεία, διατηρούνται μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την ανάδειξη των μελών της Επιτροπής. Τα πρακτικά που προκύπτουν κατά την διεξαγωγή της διαδικασίας φυλάσσονται με ευθύνη της Γραμματείας της Συγκλήτου.

Η παρούσα δημοσιεύεται στην κεντρική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου, αναρτάται στον δικτυακό τόπο «Δι@ύγεια» και γνωστοποιείται μέσω e-mail στην πανεπιστημιακή κοινότητα (διδακτικό προσωπικό, διοικητικό προσωπικό και φοιτητές/τριες).

Κατεβάστε την αίτηση από εδώ

Αξιολόγηση και Παρέμβαση στο μάθημα της Ξένης Γλώσσας

ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ από 30-03-2024

Επιστημονική Διημερίδα

23-24 Νοεμβρίου 2024

«Αξιολόγηση και Παρέμβαση στο μάθημα της Ξένης Γλώσσας»

Η εξ αποστάσεως Διημερίδα με θέμα την αξιολόγηση και παρέμβαση στο μάθημα της ξένης γλώσσας διοργανώνεται για πρώτη φορά, με στόχο να φέρει σε επαφή ερευνητές/ήτριες και εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών από όλα τα επαγγελματικά συγκείμενα που ασχολούνται με τη διδασκαλία ξένων γλωσσών και εφαρμόζουν στην πράξη ή ερευνούν καινοτόμες πρακτικές. Σκοπός της Διημερίδας είναι να προωθήσει τον γόνιμο και δημιουργικό διάλογο στην εκπαιδευτική κοινότητα των ξενόγλωσσων εκπαιδευτικών καθώς και να θέσει τις βάσεις ευρύτερων προβληματισμών αναφορικά με την υιοθέτηση οποιασδήποτε μορφής εκπαιδευτικής καινοτομίας και καλών πρακτικών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Κατά τη διάρκεια της Διημερίδας παρουσιάζονται δεδομένα της πιο πρόσφατης έρευνας πάνω στη διδασκαλία ξένων γλωσσών και εξερευνώνται νέες κατευθύνσεις και αναδυόμενες τάσεις. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στη σύνδεση έρευνας και διδακτικής πρακτικής.

Η Διημερίδα διοργανώνεται από τη Δρ. Σοφία Τσακαλίδου, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Στην Επιστημονική Επιτροπή και στην Επιτροπή Κριτών συνεργάζεται Διδακτικό και Επιστημονικό Προσωπικό των Ξενόγλωσσων Τμημάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Ξένων Γλωσσών (Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής).

Πληροφορίες σχετικά με τη Διημερίδα και τις θεματικές ενότητες θα βρείτε στην ιστοσελίδα: https://interevaltagung.wordpress.com/

Διευκρινίζεται ότι:

  • Όσοι/ες επιθυμούν να λάβουν μέρος στη Διημερίδα ως σύνεδροι ή ως εισηγητές/ήτριες μπορούν να εκδηλώσουν από 25 Φεβρουαρίου 2024 ενδιαφέρον εδώ. Οι πλατφόρμες για τη δήλωση συμμετοχής ως σύνεδροι ή ως εισηγητές/ήτριες θα ανοίξουν στις 30 Μαρτίου 2024 και μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα για τους υπερσυνδέσμους.
  • Όσοι/ες επιθυμούν να λάβουν μέρος στη Διημερίδα με εισήγηση ή ηλεκτρονικά αναρτημένη ανακοίνωση θα πρέπει να αναρτήσουν τα σχετικά αρχεία με βάση τις οδηγίες που υπάρχουν στην ιστοσελίδα από τις 30 Μαρτίου 2024 έως τις 30 Απριλίου 2024.  Η αποδοχή των εισηγήσεων/ηλεκτρονικά αναρτημένων ανακοινώσεων θα γίνει μετά από «τυφλή» κρίσηαπό την επιστημονική επιτροπή και την επιτροπή προσκεκλημένων κριτών και θα ακολουθήσει έγκαιρη ενημέρωση.
  • Για το κόστος της συμμετοχή στη Διημερίδα ως εισηγητής/ήτρια και ως σύνεδρος μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ. Η παρακολούθηση για ΑμΕΑ, προπτυχιακούς/ές φοιτητές/ήτριες και άνεργους/ες είναι δωρεάν.

Παρακαλούμε, κάθε ενδιαφερόμενο/η να παρακολουθεί την ιστοσελίδα για σχετικές ανακοινώσεις / ενημερώσεις.

 

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

Με εκτίμηση

Δρ. Σοφία Τσακαλίδου
Μεταδιδακτορική ερευνήτρια ΤΓΓΦ Α.Π.Θ.              
e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Kind Reminder | Πρόσκληση Συμμετοχής | 16ος Δια - Πανεπιστημιακός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας

Αγαπητοί φοιτητές / Αγαπητές φοιτήτριες,

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στον 16ο κύκλο διεξαγωγής του Δια - Πανεπιστημιακού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, Ennovation 2024 που συντονίζει το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας – ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα μας

Ο Δια-Πανεπιστημιακός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, Ennovation 2024  είναι ένας ετήσιος Πανεπιστημιακός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας διάρκειας 4 μηνών. Ο διαγωνισμός διεξάγεται από ένα δίκτυο 20+ πανεπιστημίων σε Ελλάδα και Κύπρο υπό το συντονισμό της Μονάδας Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κύριος στόχος του Διαγωνισμού είναι η επιτάχυνση καινοτόμων ιδεών παρέχοντας στους συμμετέχοντες/συμμετέχουσες τις γνώσεις, τις δεξιότητες, τα εργαλεία και την αυτοπεποίθηση που απαιτούνται προκειμένου να μετατρέψουν τις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες τους ή τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας τους σε βιώσιμη επιχείρηση.

Η συμμετοχή είναι ανοικτή και δωρεάν. 

Σε ποιους/ποιες απευθύνεται 

Επιχειρηματικές ομάδες που αποτελούνται ή έχουν τουλάχιστον ένα ενεργό μέλος με φοιτητική/ερευνητική/διδακτική ιδιότητα. Πιο συγκεκριμένα: 

  • Προπτυχιακοί φοιτητές/φοιτήτριες
  • Μεταπτυχιακοί φοιτητές/φοιτήτριες
  • Υποψήφιοι/Υποψήφιες Διδάκτορες
  • Διδάκτορες
  • Ερευνητές/Ερευνήτριες
  • Καθηγητές/Καθηγήτριες

Η επιλογή των ομάδων θα γίνει βάση της αίτησης που μπορείτε να βρείτε ΕΔΩΓια την συμμετοχή σας στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της προαναφερθείσας ηλεκτρονικής αίτησης μέχρι την 17 Μαρτίου 2024. 

Παρακαλούμε πριν από τη συμπλήρωση της εν λόγω  αίτησης, ενημερωθείτε σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα που μπορείτε να βρείτε εδώ, έτσι ώστε να είστε βέβε@ ότι μπορείτε να ανταποκριθείτε σε αυτό το χρονοδιάγραμμα.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή/και απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την οργανωτική ομάδα του Διαγωνισμού Ennovation στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Διοργάνωση Summer School - Université d'Orléans

Το University of Orléans της Γαλλίας, διοργανώνει Θερινό Σχολείο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 17.6 – 12.7.2024 στη Γαλλία.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντληθούν από την ιστοσελίδα: https://www.univ-orleans.fr/fr/idf/formations/sejours-langue-et-culture/sejour-dete-langue-et-culture 

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 24η Μαΐου 2024 για τις δύο πρώτες εβδομάδες ή για ολόκληρο το μήνα και η 7η Ιουνίου 2024 για τις 2 τελευταίες εβδομάδες.

Για τυχόν απορίες παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να απευθυνθούν απευθείας στους διοργανωτές:

Mme Anne-Claire MAUNY
stages.  Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
+33 2 38 49 48 46

Νέοι Γραμματισμοί στη Σχολική Πράξη

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας προσανατολισμένη στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, την ανάδειξη και διάχυση νέων παιδαγωγικών πρακτικών και μεθόδων διδασκαλίας, από το 2017 διοργανώνει το Παιδαγωγικό Συνέδριο Ημαθίας.

Η στήριξη του Συνεδρίου τόσο από τους τοπικούς φορείς αλλά και από τους συμμετέχοντες που προέρχονται από όλα τα μέρη της χώρας, οδήγησαν στην καθιέρωση της διαξαγωγής του ανά διετία μέχρι και σήμερα.

Το 4ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Ημαθίας έχει θέμα “Νέοι Γραμματισμοί στη Σχολική Πράξη” και θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Απριλίου στην Πόλη της Νάουσας.

Ιταλική Γλώσσα (επίπεδο Α1)

Το Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών (απόφαση ΓΣ 30/28-11-23), στο πλαίσιο των διατμηματικών μαθημάτων, θα προσφέρει στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 σε φοιτητές/τριες του ΑΠΘ, το μάθημα ΙΤΑΛ-Α1Β «Ιταλική Γλώσσα (επίπεδο Α1)» κατά το χρονικό διάστημα από 29 Φεβρουαρίου 2024 έως τη λήξη του ακαδ. εξαμήνου.

Στόχος του μαθήματος είναι η ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων στην ιταλική γλώσσα (επίπεδο A1) στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους.

Πληροφορίες για το μάθημα:

  • Απευθύνεται σε προπτυχιακούς/ές, μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές/ήτριες όλων των Τμημάτων του ΑΠΘ που δεν πρόκειται να ορκιστούν κατά τη διάρκεια του Προγράμματος και έχουν παρακολουθήσει με επιτυχία 1 εξάμηνο ιταλικής γλώσσας στο πλαίσιο των σπουδών τους.
  • Το μάθημα θα διδάσκεται εβδομαδιαίως (3 ακαδημαϊκές διδακτικές ώρες), κάθε Πέμπτη 18.00 μ.μ.-21.00 μ.μ. από τη διδάσκουσα Ελένη Παπαδάκη, μέλος ΕΕΠ του ΚΔΞΓ (σε αίθουσα που θα ανακοινωθεί).
  • Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Στο τέλος του εξαμήνου θα διενεργούνται εξετάσεις επίδοσης (προφορικές & γραπτές). Θα αποδοθούν 2 (ECTS) εφόσον είναι αποδεκτά από το πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματός τους για το Παράρτημα Διπλώματος.
  • Στο τέλος του προγράμματος θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης με βαθμό επίδοσης στους φοιτητές/ήτριες που παρακολούθησαν τουλάχιστον το 80% του προγράμματος και πέτυχαν στις τελικές εξετάσεις.

Οι φοιτητές/ήτριες που ενδιαφέρονται, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική online αίτηση https://eforms.auth.gr/lance-app-form-italian-4-2/

στην οποία θα επισυνάπτουν πρόσφατη αναλυτική βαθμολογία (.pdf μορφή). Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως τις 26 Φεβρουαρίου 2024, 15:00 μ.μ.

Θα επιλεγούν 25 φοιτητές/ήτριες με σειρά προτεραιότητας.

ΔΕΝ θα γίνουν δεκτές αιτήσεις που δεν πληρούν τους όρους της ανακοίνωσης ή είναι εκπρόθεσμες.

Όσοι/ες γίνουν αποδεκτοί/ές, θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους.

Δυνατότητα σπουδών 2 προπτυχιακών φοιτητών του ΑΠΘ στο Hankuk University of Foreign Studies της N. Κορέας κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2024-25

Στο πλαίσιο της υφιστάμενης Συμφωνίας Επιστημονικής Συνεργασίας του ΑΠΘ με το Hankuk University of Foreign Studies της N. Κορέας, παρέχεται η δυνατότητα σπουδών κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2024-25, προπτυχιακών φοιτητών του ΑΠΘ στο Hankuk University of Foreign Studies της
N. Κορέας. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντλήσουν οι ενδιαφερόμενοι από τον συνδέσμους https://sites.google.com/hufs.ac.kr/coordinatorguide/Fact-Sheet-and-Eligibility και https://exchange.hufs.ac.kr/

Τα προσφερόμενα στα αγγλικά μαθήματα βρίσκονται στον σύνδεσμο https://sites.google.com/hufs.ac.kr/hellohufs/Academics/Course-Registration-Dates/Course-Finder?authuser=0 , ενώ η τελική λίστα των μαθημάτων θα ανακοινωθεί ένα μήνα πριν την έναρξη των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση https://eforms.auth.gr/international-relations/blank-form-3-2-3-2/  έως την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024  (ώρα: 12:30μ.μ.).

Ο/Η υποψήφιος/α φοιτητής/τρια πρέπει να έχει ολοκληρώσει κατ' ελάχιστον το τέταρτο (4ο) εξάμηνο σπουδών του (δύο πλήρη έτη σπουδών). Ο συνολικός χρόνος σπουδών των υποψηφίων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δύο έτη από τον ενδεδειγμένο χρόνο σπουδών (ν+2). Απαραίτητη, επίσης, είναι η πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, ενώ η γνώση της κορεατικής θα συνεκτιμηθεί.

Η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων θα προβεί στην επιλογή των δύο (2) επικρατέστερων φοιτητών και  θα προωθήσει στη συνέχεια τις αιτήσεις τους στο Πανεπιστήμιο
Hankuk University of Foreign Studies, το οποίο θα κάνει και την τελική επιλογή.

Για τυχόν ερωτήματα οι φοιτητές μπορούν να απευθυνθούν στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή 2310 - 991605 κ. Μαλβίνα Ροκάκη).

Διοργάνωση Διαγωνισμού Έρευνας και Διάσωσης από το Δίκτυο Πανεπιστημίων Balkan Universities Association στην Αδριανούπολη της Τουρκίας

Το Δίκτυο Πανεπιστημίων Balkan Universities Association, στο οποίο το ΑΠΘ είναι μέλος, διοργανώνει διαγωνισμό με τίτλο "Διαγωνισμός Έρευνας και Διάσωσης" μεταξύ φοιτητών πανεπιστημίων των χωρών  Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Κοσσυφοπέδιο, Σλοβενία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία και Αυτόνομη Περιφέρεια Γκαγκαουζίας, με σκοπό την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις φυσικές καταστροφές, την προώθηση της πολιτιστικής αλληλεπίδρασης και την ενθάρρυνση μιας κουλτούρας συνεργασίας εντός της Πλατφόρμας Συνεργασίας των Πόλεων των Βαλκανίων.  

Ο στόχος είναι η δημιουργία ομάδων αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και έρευνας και διάσωσης από τους φοιτητές, ενισχύοντας την αποτελεσματικότερη συμμετοχή τους σε σχετικές δραστηριότητες και αυξάνοντας την ευαισθητοποίησή τους για τις φυσικές καταστροφές.

Ο διαγωνισμός έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 26 Μαΐου 2024στο φυσικό πάρκο Gökçetepe στην περιοχή Keşan της Αδριανούπολης στην Τουρκία.

Κριτήρια Συμμετοχής:

  1. Φοιτητική ιδιότητα σε ισχύ
  2. Κατάλληλη κατάσταση υγείας που να επιτρέπει τη συμμετοχή στο διαγωνισμό
  3. Υπογραφή κειμένου δέσμευσης

Θα συνεκτιμηθεί (αλλά δεν είναι προαπαιτούμενη) η προηγούμενη συμμετοχή σε δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης, η οποία θα αποδεικνύεται με πιστοποιητικό ή συστατική επιστολή π.χ. πτυχίο ναυαγοσώστη, πιστοποίηση γνώσης μεθόδου ΚΑΡΠΑ, βεβαίωση συμμετοχής σε ορειβατικό ή αναρριχητικό σύλλογο, βεβαίωση συμμετοχής σε ομάδα έρευνας και διάσωσης κλπ.

Τα έξοδα μεταφοράς και μετακίνησης από τη Θεσσαλονίκη έως την Τουρκία, τα έξοδα των μετακινήσεων εντός της Τουρκίας, όπως επίσης και τα έξοδα διαμονής και σίτισης των συμμετεχόντων θα καλυφθούν πλήρως από τους διοργανωτές.


Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές παρακαλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση (https://eforms.auth.gr/international-relations/blank-form-3-2-2/ ) έως την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα: 12:00 μ.μ..

Εφόσον επιλεγούν, οι φοιτητές οφείλουν να διαθέτουν διαβατήριο σε ισχύ έως τις 20.3.2024.

Διοργανωτής διαγωνισμού
Balkan Universities Association
Trakya University
International Relations Application and Research Centre,
Balkan Campus 22030 Edirne/TURKEY

Πληροφορίες

Μαλβίνα Ροκάκη

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων

Τηλ: + 30 2310 991605

Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διδακτικής των Επιστημών μέσω Σύγχρονων Τεχνολογιών

Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διδακτικής των Επιστημών μέσω Σύγχρονων Τεχνολογιών θα πραγματοποιηθεί αμιγώς εξ αποστάσεως από 19 έως και 21 Απριλίου 2024, υπό την αιγίδα του Διιδρυματικού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διδακτική των Επιστημών και Σύγχρονες Τεχνολογίες» του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Εργαστηρίου Διδακτικής, Υπολογιστικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Μικρομαγνητισμού του τμήματος Φυσικής του ΔΙΠΑΕ. Το Συνέδριο αποτελεί συνέχεια του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διδακτικής των Επιστημών μέσω Σύγχρονων Τεχνολογιών.

Η γενική θεματική του συνεδρίου είναι, «Ηθική του Δικαίου στην Εκπαίδευση και την Κοινωνία». Συγκεκριμένα, η παρουσίαση σύγχρονων προσεγγίσεων στην εκπαιδευτική
πράξη, καθώς επίσης και η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα παιδαγωγικής και διδακτικής και αξιοποίησης των τεχνολογιών της πληροφορίας και των επικοινωνιών ως μέσο ενίσχυσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και της σχέσης σχολείου και κοινωνίας.

Απευθύνεται σε: Εκπαιδευτικούς Προσχολικής Εκπαίδευσης, Εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπαίδευσης, Εκπαιδευτικούς Β/θμιας Εκπαίδευσης, Μέλη ΔΕΠ και ΕΠ των ΑΕΙ, Ερευνητές της Εκπαίδευσης, Εκπαιδευτές Ενηλίκων, Υποψήφιους Διδάκτορες και Διδάκτορες, Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς Φοιτητές και Φίλους της Εκπαίδευσης.
Οι ειδικοί θεματικοί άξονες του συνεδρίου είναι τέσσερις: Διδακτική και Σύγχρονες Διδακτικές Καταστάσεις, Διδακτική και Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των
Επικοινωνιών, Γενικά Θέματα Παιδαγωγικής και Διδακτικής και Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών και Γενικά Επιστημονικά Θέματα.

Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλούνται εισηγήσεις που να αφορούν έναν ή/και περισσότερους από τους προαναφερόμενους θεματικούς άξονες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τα είδη και τις προδιαγραφές των εργασιών, τους θεματικούς άξονες, τις καταληκτικές ημερομηνίες και γενικότερα για τη δομή και την οργάνωση του συνεδρίου, παρέχονται στην ιστοσελίδα του https://confdst.ihu.gr  ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Μετεγγραφές - Μετακινήσεις Ακαδ. Έτους 2023 - 2024

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το από 16.10.2023 Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΙΘΑ, οι αιτήσεις για μετεγγραφή μετακίνηση από ενδιαφερόμενους/-ες που που έχουν εγγραφεί:

➢ ως επιτυχόντες πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σε ποσοστό 90% και 10%
➢ ως πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις σε ποσοστό 5% καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων.
➢ ως Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης
➢ ως έχοντες την κυπριακή καταγωγή, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη Φ.151/20049/Β6/2007 ΥΑ (ΦΕΚ 272Β)

και των ειδικών κατηγοριών
➢ τέκνων θυμάτων τρομοκρατίας
➢ τέκνων στελεχών ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας που τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας
➢ ατόμων με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ή πασχόντων από τις αναφερόμενες στο παράρτημα της Φ.151/17897/Β6/2014 ΚΥΑ (ΦΕΚ 358Β) παθήσεις, ή δωρητές οργάνου ή μυελού των οστών σε συνάνθρωπο


υποβάλλονται από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 μέχρι την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, στις ειδικές εφαρμογές μετεγγραφών/μετακινήσεων του ιστότοπου του ΥΠΑΙΘΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Στην ιστοσελίδα του Κέντρου Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών https://www.lance.auth.gr/tag/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85/

μπορείτε να δείτε τις ανακοινώσεις για διατμηματικά μαθήματα ξένων γλωσσών.

Μαθήματα Γερμανικών Β1

Το Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών, στο πλαίσιο των διατμηματικών μαθημάτων, θα προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, σε φοιτητές/-ήτριες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διατμηματικά μαθήματα γερμανικής γλώσσας (επίπεδο Β1) (κωδικός: ΓΕΡΜ-Β1Α για το χειμερινό εξάμηνο και ΓΕΡΜ - Β1Β για το εαρινό εξάμηνο) κατά το χρονικό διάστημα 12 Οκτωβρίου 2023 έως 23 Μαΐου 2024 (απόφαση ΓΣ αριθμ. 28/20-9-2023).

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων στη γερμανική γλώσσα (επίπεδο Β1) στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους.

Πληροφορίες για το μάθημα

  • Απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές/ήτριες όλων των Τμημάτων του Α.Π.Θ., που δεν πρόκειται να ορκιστούν κατά τη διάρκεια του Προγράμματος.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο μάθημα είναι η γνώση της γερμανικής γλώσσας σε επίπεδο Α2, που αποδεικνύεται με πιστοποιητικό γλωσσομάθειας Α2 ή βεβαίωση συμμετοχής στο διατμηματικό μάθημα «ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Α2» του Κ.Δ.Ξ.Γ.
  • Το μάθημα θα διδάσκεται εβδομαδιαίως (3 ακαδημαϊκές διδακτικές ώρες), κάθε Πέμπτη 13:30-16:00 στην αίθουσα 0.4 (Νέα πτέρυγα Φιλοσοφικής) από τη διδάσκουσα κ. Ελπινίκη Αλεξιάδου, μέλος Ε.Ε.Π του Κ.Δ.Ξ.Γ. Το πρώτο μάθημα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023.
  • Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Στο τέλος κάθε εξαμήνου θα διενεργούνται εξετάσεις επίδοσης. Ελλιπής παρακολούθηση ή αποτυχία στις τελικές γραπτές εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου δεν θα επιτρέπει τη συνέχιση του προγράμματος. Θα αποδοθούν 3 διδακτικές μονάδες και 2 πιστωτικές μονάδες (ECTS)/εξάμηνο.
  • Στο τέλος του προγράμματος θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης με βαθμό επίδοσης στους φοιτητές/ήτριες που παρακολούθησαν τουλάχιστον το 80% του προγράμματος και πέτυχαν στις τελικές εξετάσεις.

Οι φοιτητές/ήτριες που ενδιαφέρονται, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική online αίτηση, στην οποία θα επισυνάψουν αποδεικτικό γνώσης της γερμανικής γλώσσας (επίπεδο Α2) και  βεβαίωση σπουδών.

 

https://docs.google.com/document/d/15V2QaPUFJkFqUc3EqWY_U99xL_UAHGif/edit?usp=sharing&ouid=113593039860412298403&rtpof=true&sd=true

 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως τις 10 Οκτωβρίου 2023, 13:00.

 

Θα επιλεγούν 30 φοιτητές/ήτριες με σειρά προτεραιότητας.

 

ΔΕΝ θα γίνουν δεκτές αιτήσεις που δεν πληρούν τους όρους της ανακοίνωσης ή είναι εκπρόθεσμες.

 

Σε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας από το πρώτο μάθημα, η θέση θα αναπληρωθεί.

 

Όσοι/ες γίνουν αποδεκτοί, θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους.